I helga arrangerte H.E.G IL 3D NM på Røros. Her var klubben representert med 8 skyttere. Lørdagen kom vi godt ut med gode resultater i alle klasser. Laura Schiele gikk ut på toppen i instinkt klassen med 346 poeng, og vant dame klassen den dagen. På søndagen var Truls Evensen og Pål Messenlien de som gikk videre til elimineringsrunden. Laura fikk dessverre ikke delta på søndag grunnet regler om gjesteskytter. Informasjon om dette fikk vi ikke før søndag morgen ved oppmøte. Søndagen ble til dels preget mye av dårlig informasjon fra forbundet. Det var ikke bare den ene skytteren fra oss som ikke fikk delta på søndag, men flere andre klasser ble tatt ut av de 12 måls rundene. Dette gjaldt klasser hvor det var 4 eller mindre skyttere i klassen. Uheldig så var dette en del unge skyttere som ikke fikk gå de 12 målene. Noen av de fikk heller ikke skyte i hele tatt på søndagen, og endte opp med å møte opp til et stevne kl 7 om morgenen og måtte vente til premie utdeling kl 16. På tinget 2016 så var dette et av vedtakene som ble gjort at alle skulle få skyte søndagen.

Etter eliminering så kom Pål Messenlien videre og skøyt seg opp til en sølv medalje med tap mot Ola Klåpbakken fra Laugen. Det var også mye rot rundt finale skytingen, noe som førte til mye venting og usikkerhet. Vi håper dette er noe forbundet tar til seg og rydder opp i til neste år.
Alt i alt så har det vært et bra stevne om man ser bort fra rotet på søndagen.  H.E.G IL har gjennomført NM med glans og været har vært helt utrolig! Tusen takk og håper vi får komme tilbake neste år også!

Bilder fra stevnet kan ses her: https://www.facebook.com/pg/hegil/photos/?tab=album&album_id=1696265127071999